top of page

Loopbaancheques

        Hoe werkt het?

Loopbaanbegeleiding volg je met een loopbaancheque.

Om in aanmerking te komen voor de loopbaancheque, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je bent minimum 1 jaar deeltijds of voltijds aan het werk als werknemer of zelfstandige.

  • Je hebt geen loopbaanbegeleiding gevolgd in de afgelopen 6 jaar.

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.

  • Woon je in een ander land dan België dat tot de EU of de EER behoort? Dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je in Vlaanderen of Brussel werkt.

  • Woon je in Wallonië, dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je in Vlaanderen of Brussel werkt EN als je verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of de EER behoort.

    U bestelt een loopbaancheque van 4 uren loopbaanbegeleiding bij de VDAB via:

       - online: via 'mijn loopbaan' op de vdab website (zie bijlage voor meer info): http://www.vdab.be/mijnloopbaan/default.shtml
       - telefoon: via het gratis nummer: 0800 30 700 (elke werkdag van 8u00 tot 19u00)


Na het bestellen van de loopbaancheque, ontvangt u binnen enkele dagen een overschrijving (via post of mail) om € 40 over te schrijven.
Na ontvangst van deze € 40, zal de loopbaancheque u via post of mail toegestuurd worden.

Gelieve er rekening mee te houden dat dit proces enkele weken in beslag kan nemen. Wij raden dan ook aan om de loopbaancheque zo snel mogelijk te bestellen.
De loopbaancheque kan gebruikt worden bij alle gemandateerde centra in België en wordt terugbetaald indien niet binnen de 3 maanden gebruikt.

Na afronding en registratie van de eerste 4 uren begeleiding, kan u opnieuw via dezelfde kanalen en dezelfde methode een 2de loopbaancheque van 4 uren aanvragen en uw traject verder zetten.

bottom of page